lørdag 28. mars 2015

Et europeisk eventyr

Når det kribler i reisefoten er det bare å sette igang planleggingen av neste reise. Vi bestemte oss i februar for å tilbringe påskeferien litt lengre inn på det europeiske kontinentet, og ble etterhvert enige om reiseruten. Budapest - Praha - Berlin, 10 dager. 

Lite visste vi da om hvilke problemer snøværet skulle skape. I god tro troppet jeg opp på Flesland, bare for å få beskjed om at Gardermoen var stengt på grunn av kaotiske tilstander og flyet mitt var kansellert (som det eneste). Heldigvis (!) hadde vi bestemt oss for å reise fra Oslo dagen etter, og mine sju forsinkede timer betydde ingenting. 

Selv om det hadde sluttet å snø, lå kaoset som en tykk tåke over Gardermoen. Allerede på flytoget fredag morgen var innstilte og kansellerte fly det eneste folk snakket om. Det så derimot lyst ut for vårt fly, så vi holdt motet oppe. Derfor var sjokket stort da vi kom inn i avgangshallen: kø, kø, kø. Den stressende følelsen kom snikende, men rutinerte flyvere som vi er, kom vi oss igjennom kaoset uten problemer. Flyet lettet på tiden, og vi kunne puste ut og lene oss tilbake. Ferien kunne starte. I ettertid ser vi jo at vi var heldige, da flere av flyene var kansellerte og bagasjebåndene streiket. 


Wien ble dessverre bare en kort stopp denne gangen, for på flyplassen ventet bussen som skulle ta oss til Budapest. Bussturen var ikke den beste vi har opplevd, men vi kom vel frem. Kvelden ble tilbragt på baren Szimpla Kert, et superkult sted med en sterke Berlin-vibber. 

I dag, lørdag, har vi kikket oss litt rundt i sentrum. Litt sliten har vi vært, så vi har hatt et ganske behagelig tempo på ferden. 





Fortsettelse følger.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar